Hvem var Maria Magdalene ?

Navnet 'Maria Magdalene' kommer fra evangelierne i Det Nye Testamente om kristen tradition. Imidlertid kommer navnet 'Magdalene' fra det græske ord, der betyder 'fra Magdala'. Evangelieskribenten Johannes bruger dette navn for Maria Magdalene, når han omtaler hende som en af Jesu disciple. Desuden kalder han hende 'den, der blev kaldt Magdalen' i sit evangelium. Det traditionelle billede af Maria Magdalene er en kvinde med langt, mørkt hår og et rigt udsmykket, solbrændt ansigt. Hun er normalt portrætteret som værende sorgfuld eller glad - afhængigt af kilden. Hun er en figur, hvis identitet har været genstand for forskellige teorier og fortolkninger gennem tiden.

Det traditionelle billede af Maria Magdalene har været et billede af stor lidelse og chok over det, hun så i Jesu Kristi liv. Derudover bliver hun almindeligvis portrætteret som værende dybt bedrøvet over det, hun så Jesus gøre og føle under sin korsfæstelse. Mange tror, at hun var en af de første kvinder, der var vidne til denne traumatiske begivenhed; det er derfor, hun var kendt for at være både smuk og salvende klog. Derudover menes det, at efter at have været vidne til denne begivenhed, holdt Maria ikke op med at følge Kristus; i stedet blev hun hans første kvindelige følger. Det er derfor, nogle mener, at hun oprindeligt blev kaldt 'apostel' eller 'første kvindelige apostel'.

Over tid og gennem forskellige kulturelle traditioner er der opstået tro om, hvem Maria Magdalene var. Nogle mener, at hun var en prostitueret, som rejste med Jesus under hans tjeneste. Derudover mener nogle, at hun var en helgen, der levede et liv i bod og meditation. Andre kilder siger, at hun var en synder, der viede sit liv til at tjene andre, mens hun var på Jorden. Nogle mener, at hun var en martyr, der døde ved at blive korsfæstet sammen med Jesus Kristus; andre siger, at hun begik selvmord efter at have været vidne til sådanne forfærdelige handlinger ved korsfæstelsen - muligvis gennem korsfæstelsen selv. Stadig andre kilder siger, at hun var en gammel mystiker, der trænede med andre spirituelle adepter i Egypten i det 1. århundrede e.v.t. Andre kulturer har tilbedt hende som en gudinde eller som en udstråling af Gud selv i nødens tider.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort